Business Information Analist Aegon Klantenservice Support

32-38 Hours
Sales and Marketing
Leeuwarden
Aegon Netherlands

Function

Wij zoeken voor de afdeling Aegon Klantenservice Support een business information analist. Kom jij ons team bij Aegon versterken?

Als BIA beheer je het huidige systeemlandschap. Daarnaast schets je een toekomstbeeld van het systeemlandschap wat past bij de veranderende processen binnen de klantenservice omgeving.
Je bent in staat om de brug te slaan tussen IT, Control en de Business. Wij zoeken een enthousiaste collega die houdt van visievorming maar ook een hands’on mentaliteit heeft om de dagelijkse praktijk te ondersteunen en verbeteren. 
 
De eerste twee grote projecten richten zich op:
 1. Het trekken van de technische change van een transitie van de klantenservice naar een andere organisatie structuur.
 2. Het ontwikkelen en uitvoeren van een plan voor de systeemeigenaar van de systemen waar de Klantenservice gebruik van maakt.
 
Als BIA ben je onderdeel van de Aegon Klantenservice. Hier worden alle klantcontactkanalen zoals telefonie, email, chat/app en webcare bediend. Samen met een andere collega ben je verantwoordelijk voor een goede inrichting van alle systemen waarmee de klantenservice werkt.
 
Je bent in staat verschillende IT-processen helder in kaart te brengen en knelpunten te signaleren. Vervolgens doe je voorstellen ter verbetering en implementeer je die verbeteringen. Naast je focus op IT-processen binnen het AKS domein en processen tussen AKS en de Business Lines participeer je ook in AEGON brede projecten waarin je de klantenservice vanuit IT en processen vertegenwoordigt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de controles op de systemen en processen en het doorvoeren van gesignaleerde verbeteringen.
 
 • Over de afdeling
  Bij AEGON voelen we ons verantwoordelijk voor de financiële bewustwording van mensen. We bieden begrijpelijke oplossingen waardoor onze klanten zelf bewuste keuzes kunnen maken voor een gezonde financiële toekomst. Onze visie vraagt om medewerkers die helder communiceren en zelf initiatief nemen in het belang van onze klanten.
  Die combinatie van verantwoordelijkheid en vrijheid vind je ook terug in de functie van procescoördinator.

  Aegon Klantenservice (AKS) is de centrale ingang voor telefonische, e-mail en chatcontacten met eindklanten, consumenten. Daarnaast heeft het AKS de webcare rol voor AEGON. Onze call center medewerkers dragen zorg voor het goed beantwoorden van alle klantvragen. Om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen is de afdeling AKS Support verantwoordelijk voor onder andere het workforce management proces, rapportages en alle IT gerelateerde processen die de call center agents ondersteunen in hun werkzaamheden.
  AKS heeft vestigingen in Den Haag en Leeuwarden.

Requirements


Als Business Information Analyst heb je:
 • Ten minste HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van informatica of IT
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Aantoonbare affiniteit en ervaring met IT en projectleiding
   
  Om succesvol in deze functie te kunnen zijn, zijn goed ontwikkelde analytische vaardigheden een must. Je hebt een pro-actieve en zelfstandige instelling die je ook kunt inzetten in teamverband. Je bent in staat om projecten zelfstandig te trekken en een link te vormen tussen IT en de Business. Je bent communicatief sterk en als je ervaring hebt in een klantcontact omgeving is dat een pre.
   
Standplaats
De standplaats van de functie is Den Haag of Leeuwarden. Je zult in de praktijk op beide locaties werken (voorkeur voor 1 dag in de week), met een zwaartepunt op je standplaats. Je rapporteert aan de manager support van de Klantenservice.
 

Compensation

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 
 • Een concurrerend maandsalaris
 • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
 • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
 • Een passende reiskostenvergoeding.
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Contact

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Helen Hoogerhuis-Gijzemijter, 06 83589513 of hhoogerhuis-gijzemijter@aegon.nl.