Vendor Manager

Full time
Bank
Den Haag - The Hague
Aegon Netherlands

Aegon Bank heeft een belangrijk deel van zijn operatie uitbesteed waardoor de regie op de uitbestedingen en daarmee de beheersing van de uitbestedingsrisico’s één van de top prioriteiten is. Als Vendor Manager van Aegon Bank ben je mede verantwoordelijk voor de beheersing van  die uitbestedingsrisico’s van Aegon Bank. Ben jij in staat om de 2.0 versie van het uitbestedingsbeleid van Aegon Bank uit te rollen, de regie te pakken op de uitbestedingen, draagvlak te creëren en interne en externe stakeholders mee te krijgen? Ben je daarnaast een goede relatiebeheerder en kun je bijdragen aan de verdere professionalisering van de afdeling? Dan ben jij de kandidaat die we zoeken. In deze functie ben je voor uitbestedingen de linking pin in de organisatie. Dat betekent schakelen op tactisch en strategisch niveau.
 
Op basis van de Outsourcing Risk Policy van Aegon Bank monitor je de uitbestedingsrisico’s en de kwaliteit van de geleverde services. Je bewaakt de contractafspraken en Service Level Agreements en stelt deze waar nodig  bij aan de hand van de reguliere performance review meetings. Je werkt hiervoor samen met de Inkoop Adviseurs en benodigde experts. Je treedt actief op om verbeteringen in gang te zetten en weet mensen mee te krijgen met de voorstellen die je doet.

Om de continuïteit te bewaken, zorg je ervoor dat je inzicht hebt op alle kritische werkvelden (bijv. risk, security, integriteit, financiële status, business continuity etc.) door middel van het uitvoeren van oa. risk assessments, performance reviews en kwaliteitscontroles op de uitbestedingen. Je bent op de hoogte van wat er speelt bij de verschillende leveranciers en weet de belangrijkste risico’s goed te duiden richten het management.
 
De afdeling Vendor Management van Aegon Bank ontwikkelt zich naar een volgende fase.
Van een meer adviserende rol gaan de Vendor Managers vanuit een Risk gedreven point-of-view in afstemming met de contract eigenaren leveranciersrelaties monitoren, optimaliseren en tegelijkertijd challengen. Hierbij wil Vendor Management primair impact creëren op het beheersen van (outsourcings) risico’s en daarnaast op het commerciële resultaat van Aegon Bank. Het doel daarbij is ‘het in control zijn’ over outsourcing partners, de continuïteit te waarborgen, inkoopbesparingen te kunnen realiseren en innovaties aan te jagen. Jij draagt het outsourcingsbeleid pro-actief uit, helpt bij de vertaling daarvan naar afdelingsprocessen, verzorgt rapportages en assisteert bij (her-) contracteringen. 
 

Functie-eisen

Als Vendor Manager ben je een kei in het managen van (externe) relaties en stakeholders en je neemt daarbij je verantwoordelijkheid. Je bent in staat om op een prettige maar kritische manier je stakeholders te overtuigen en verandering in gang te zetten binnen alle geledingen van de organisatie. Verder ben je risk aware, organisatorisch sterk, communicatief sterk, flexibel en weet je goed je weg te vinden in een veeleisende omgeving.

Aanvullend heb je:
 • Een HBO/WO werk- en denkniveau met een afgeronde rechtenstudie, bedrijfseconomische studie, of vergelijkbaar;
 • 2-3 jaar werkervaring in Vendor Management/ Service Level Management of in een risk/audit-achtige rol gericht op de beheersing van uitbestedingsrisico’s;
 • Tomeloze ambitie en je wilt meewerken aan ons bedrijf bij het zijn van een toonaangevende, klantgerichte organisatie in de financiële dienstverlening met aantoonbare executiekracht en je weet wat ‘ownership’ is;
 • Initiatief, ben je kritisch en resultaatgericht en zie je uitdaging in het oplossen van complexe problemen;
 • Aantoonbare kennis van non-financiële risico’s die outsourcing met zich meebrengt;
 • Kennis van operationele processen mbt de producten hypotheken en consumptief krediet is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 • Een concurrerend maandsalaris
 • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
 • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
 • Een passende reiskostenvergoeding.
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Contactinfo

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anne van Busselen, 06-23792726 of anne.vanbusselen@aegon.nl.