Functionaris Gegevensbescherming

32-40 Hours
Finance
Den Haag - The Hague
Aegon Netherlands

Function

Als financiële instelling opereren wij in een sterk gereguleerde markt in een dynamische omgeving, met risico's en bedreigingen die gevolgen kunnen voor onze klanten, ons bedrijf en/of Aegons reputatie. De kwaliteiten van Aegons producten en diensten als ook van onze collega’s bieden ook vele kansen. Voor het beheersen van risico's en het benutten van kansen is een beheerste en integere bedrijfsvoering essentieel. Die bedrijfsvoering bestaat onder andere uit inzicht in processen en risico’s, gevolgd door beheersmaatregelen op het gebied van IT, governance, uitgevoerde werkzaamheden, voldoen aan regelgeving en gedrag. Of juist het accepteren van risico’s omdat het past bij de gekozen strategie en risicobereidheid.

Als Functionaris Gegevensbescherming (FG) voer je de wettelijke toezichthoudende taken voor Aegon Nederland uit. Vanuit overzicht en inzicht in de geldende wet- en regelgeving en (Europese) richtlijnen, draag je vanuit je toezichthoudende rol bij aan het verder verbeteren van de privacy processen en het privacy-bewustzijn van de medewerkers.

Aegon vindt het van groot belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. De afgelopen jaren is hard gewerkt om Aegon voor te bereiden op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die sinds 25 mei 2018 van kracht is geworden. De structuur waarbinnen de FG opereert wordt nu verder uitgebouwd. Je werkt vanuit de afdeling Compliance, vanuit een onafhankelijke positie. Je rapporteert direct aan het Management Team van Aegon Nederland, en je valt hiërarchisch onder de Chief Compliance Officer Aegon Nederland. Je werkt nauw samen met zowel je collega FG’s uit de andere Europese landen waar Aegon actief is, als met collega FG’s van dochters van Aegon Nederland.

 

Requirements

Als Functionaris Gegevensbescherming heb je een pragmatische en proactieve instelling, goede stakeholder management vaardigheden en communicatievaardigheden. Aanvullend heb je:
 • Een afgeronde universitaire studie, bijvoorbeeld Rechten of Bedrijfskunde, en bent CIPP/E en/of CIPP/M gecertificeerd
 • Ruime ervaring met privacy-compliance
 • Ruime ervaring binnen de financiële sector, met kennis van verzekeringen en bancaire producten
 • Kritische countervailing power
 • Sterke organisatorische vaardigheden
 • Hoge mate van vertrouwelijkheid waar het gaat om bedrijfsgegevens en persoonsgegevens

Compensation

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 • Een concurrerend maandsalaris
 • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
 • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
 • Een passende reiskostenvergoeding.
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Contact

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anne van Busselen, 06-23792726 of anne.vanbusselen@aegon.nl.