Medewerker Board Office

Full time
Finance
The Hague
Aegon Netherlands

Jouw uitdaging
Als medewerker Board Office ondersteun je de andere medewerkers van de Board Office bij hun werkzaamheden. Je ondersteunt bijvoorbeeld bij voorbereidingen van vergaderingen en agenda’s MT NL en RvC en draagt zorg voor adequate administratie van besluitvorming en besluiten- en actielijsten in systemen.
 
Je ondersteunt tevens bij de coördinatie van rapportages en afspraken met toezichthouders (AFM, DNB en AP). Ook ben je betrokken bij toezicht gerelateerde aanvragen, zoals toetsingen, vergunningen en verklaringen van geen bezwaar. Daarnaast kan er bij diverse ad hoc Board Office projecten een beroep op jou worden gedaan.
 
Als medewerker Board Office heb je veelvuldig contact met toezichthouders en heb je korte lijnen richting het management van Aegon Nederland. Ook ontdek je veel facetten van Aegon en onderdelen van Aegon.
 
Over de afdeling
Het doel van de Board Office is de ondersteuning van en advisering aan de (statutaire) directie en RvC bij het besturen van en toezicht houden op de Aegon NL organisatie. De Board Office draagt eraan bij dat de (statutaire) directie in staat is om de Aegon NL organisatie op effectieve, efficiënte en beheerste wijze te besturen, in lijn met de strategie, en dat de RvC haar toezichthoudende taken optimaal kan uitoefenen.

Functie eisen

Als medewerker Board Office ben je discreet en zeer secuur in de omgang met vertrouwelijke informatie, die bijvoorbeeld reputatie, privacy- of koersgevoelig is. Ook ben je proactief en heb je een hands-on mentaliteit, met sterke organisatorische vaardigheden.
 
Aanvullend heb je:

  • Een afgeronde WO-opleiding
  • circa vijf jaar ervaring in de financiële sector in een soortgelijke, een juridische of financieel/risk functie.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Een concurrerend maandsalaris
  • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
  • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
  • Een passende reiskostenvergoeding.
  • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Interesse?
Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anne van Busselen, 06-23792726 of anne.vanbusselen@aegon.nl.