UX Lead

32-40 Hours
Information Technology
Den Haag - The Hague
Aegon Netherlands

Function

Voor Digital Solutions zijn we op zoek naar een UX Lead die de lead kan nemen in de UX research en design teams.

Onze visie is actueler dan ooit: we willen klanten in staat stellen zelf bewuste keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Deze visie sluit aan bij de huidige tijd waarin de overheid zich terugtrekt, de technologie razendsnelle ontwikkelingen doormaakt en klanten steeds specifiekere wensen hebben. Wij willen inspelen op deze veranderingen door steeds klantgerichter te gaan werken. Uiteindelijk willen we de meest aanbevolen verzekeraar worden. Uit feedback van klanten, stakeholders en medewerkers, waaronder de NPS-scores en de Global Survey, blijkt dat we wel op weg zijn maar nog een mooie slag te maken hebben.
Om dit doel te realiseren, moeten we efficiënter en effectiever gaan werken en onze producten en processen vereenvoudigen. In rap tempo passen we onze bestaande infrastructuur aan om klanten fundamenteel beter te bedienen.
 
Als UX lead geef je sturing en richting aan de teams, hak je de moeilijke knopen door en bewaak je de voortgang.  
Daarnaast ben je sterk in stakeholdermangement en overtuig je de business op customer centricity. Je bent in staat om het belang van UX te vertalen naar business owners en stakeholders. De UX Lead is in staat om impact te maken op online sales en service via digitale kanalen. Je bent de voorman in het UX team bestaande uit designers en researchers.

  • Je bewaakt het overall proces en bent een drijvende kracht in het opzetten, onderhouden een aanpassen van onze UX standaarden.
  • Je neemt het voortouw om de digitale strategie te vertalen naar user experience en daarmee de UX strategie voor onze digitale kanalen, zoals Aegon.nl, het Aegon Adviseurs Portaal en Mijn Aegon.
  • Je bent in staat om een team van verschillende UX-ers samen te laten werken over de verschillende agile teams heen.

Aegon werkt met autonome agile teams. De agile teams bestaan uit gemiddeld 8 tot 10 personen met elk hun eigen designer. Daarnaast houden we continue klantonderzoeken welke worden uitgevoerd in cXcentre, ons eigen usability lab voorzien van alle benodigde techniek om kwalitatief onderzoek te doen.

Requirements

  • Je hebt minimaal een afgeronde wo/hbo-opleiding relevant voor UX onderzoek, bijvoorbeeld Human Computer Interaction, User Experience Design, Interaction Design, Cognitieve Psychologie (met een specialisatie in HCI) of een gerelateerde opleiding
  • Ervaring als lead UX Designer/Researcher
  • Je hebt een track record in het implementeren van een UX strategie binnen een grotere organisatie
  • Je bruist van ambitie en wilt meewerken aan de transformatie van ons bedrijf tot een toonaangevende, klantgerichte organisatie in financiële dienstverlening.
  • Je hebt gewerkt in een agile omgeving met autonome teams
  • Je bent creatief, organisatiesensitief en goed in het analyseren van problemen.
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als de Engelse taal schriftelijk en mondeling.

Compensation

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

* Een salaris tussen 4124,56,- en 6874,26 obv 38 uur
* Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris.
* Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen.
* Een passende reiskostenvergoeding.
* Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Contact

Interesse? Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Max Krajenbrink, Talent Acquisition Manager, +31 (0)6-48564163, max.krajenbrink@aegon.nl